האם ניתן לצאת מהליך פלילי ללא כתב אישום?

האם ניתן לצאת מהליך פלילי ללא כתב אישום?

האם ניתן לצאת מהליך פלילי ללא כתב אישום?

הליך פלילי הוא הליך מורכב, סבוך שמשלב לא מעט גורמים ומאפיינים בתוכו. אף אחד ואחת מאתנו לא מחכים ליום שבו יחשדו בנו או יאשימו אותנו בביצוע עבירה פלילית. לצערנו, החיים הם דינאמיים ולעתים אנו מגיעים לסיטואציות ומקומות שמביאים אותנו למצבים בהם לא ממש רצינו לקחת בהם חלק ובכל זאת, זה קורה. אם הואשמתם בביצוע או בחשד לביצוע עבירה פלילית, קודם כל עליכם לפנות ולהתייעץ עם עורך דין פלילי מוסמך.

השאלה היא, אם הסתבכנו בפלילים, ובמידה ומתנהל נגדנו כתב אישום, האם אנו יכולים לצאת מכך ואפילו ללא כתם שיישאר ועלול לפגוע בעתידנו המקצועי, כלומר ללא הרשעה?

ובכן, בישראל נהוג לחשוב שכאשר אדם מואשם או חשוד בביצוע עבירה פלילית, באחוז גבוה מהמקרים הוא עלול לצאת עם כתם שייפגע בעתידו.

חשוב להבין ניתן לצאת מהליך פלילי ללא כתב אישום וללא הרשאה. המשמעות של זה היא שאותו אדם שהואשם בביצוע עבירה פלילית, יחזור בסופו של דבר למעגל החיים החברתי וישתלב בו ללא שייחשב בחברה כעבריין או פושע. לעתים, ההרשעה היא הרבה יותר חמורה מאשר העונש עבור אנשים מסוימים שכן מדובר בכתם אותו קשה מאוד להסיר. גם מאסר על תנאי למשל בו עדיין יש הרשעה על העבירה, תוביל להשלכות חמורות כלפי המואשם. אותו כתם כביכול לא מאפשר לאנשים שמורשעים לעבוד בחברות ציבוריות, בחברות ממשלתיות וגם מונע מהם מלהתמודד במכרז ואפילו להוציא רישיון נשק. לכן, אם אתם חשודים בעבירה פלילית או נמצאים כבר בהליך פלילי, עליכם להיעזר בעורך דין פלילי מקצועי ויפה שעה אחת קודם.

פעמים רבות פונים אנשים לעורכי דין פליליים מקצועיים, מודים במעשה שעשו, ועדיין יוצאים מההליך ללא הרשעה. אותם מבצעי עבירות פליליות מקבלים את עונשם, אך מבלי שיורשעו בעבירה פלילית. הרעיון הוא להחזיר את אותם אנשים למעגל החברתי מבלי להרשיע אותם, שכן כאמור לפעמים החיים מזמנים אותנו לסיטואציות שלא תכננו ולא רצינו להיקלע אליהם מלכתחילה. ההשלכות של אותה הרשעה עלולה להיות הרסנית ולכן במצבים מסוימים כדאי לנסות למנוע את זה.

Facebook
Twitter
LinkedIn
דילוג לתוכן