התבוננות כללית על התמחויות לבוגרי לימודי משפטים

התבוננות כללית על התמחויות לבוגרי לימודי משפטים

לימודי משפטים נחשבים לאחד ממסלולי הלימוד הפופולאריים ביותר, וכבר לא מעט שנים. נכון, חלומה של כל אם יהודייה הוא שבנה ובתה יעסקו בעריכת דין, אולם מסתבר שזהו גם חלומם של צעירים רבים, המוצאים בתחום עניין ואתגר רב. בוגרי במכללות ובאוניברסיטאות בארץ נדרשים לעבור התמחות כדי שיוכלו לעסוק בתחום המשפטים באופן מקצועי. את ההתמחויות ניתן לעבור במשרדי עורכי דין שונים בארץ והם מספקים כלים חשובים וכמובן גם לא מעט ידע, שיוכל לעזור בהמשך.

על האפשרויות העומדות בפני בוגרי לימודי משפטים

לימודי משפטים

בוגרי לימודי משפטים יכולים להשתלב במגוון רחב של מסלולים בתום הלימודים. במידה והם מעוניינים לעסוק בתחום עריכת הדין עליהם לעבור תקופה של התמחות וכן לעבור בהצלחה (עם ציון עובר) את מבחני הלשכה. את ההתמחות ניתן לעבור במשרדי עורכי דין שונים בארץ. יש לעבור אותה בתום תקופת הלימודים ולאחר קבלת התואר. נדרש מבוגרי מסלול זה לעבור את ההתמחות החל מחודש מרץ או החל מחודש ספטמבר. כשבוחרים את מסלול ההתמחות יש להתייחס קודם כל אל הרצון האישי: באיזה התמחות מעוניינים לעסוק ולהתמקד. האם מעוניינים להתמקד בתחום נזיקין, דיני חברות, דיני מקרקעין או בתחום משפטי אחר. רק לאחר מכן, לאחר שהוחלט תחום ההתמחות, אפשר לפנות למשרדי עורכי הדין הרלוונטיים ולבדוק מולם אפשרות של התמחות.

כיצד להתקבל להתמחות המועדפת

בוגרי מסלול לימודי משפטים, המעוניינים לעסוק בעריכת דין, חולמים, פעמים רבות, להתקבל למשרד עורכי דין מסוים שבו יוכלו לעבור את ההתמחות. בין אם מדובר במשרד עורכי דין מוכר מאד, משרד שבו אחד מבני משפחתם עבר גם הוא התמחות או מכל סיבה אחרת, חשוב להם להשתלב בו ולהתקבל להתמחות שבה הם מעוניינים. כדי להגדיל את הסיכוי לכך מומלצת, בשלב הראשון, עבודת הכנה מעמיקה. בוגרי לימודי המשפטים, רגע לפני שליחת קורות חיים ופניה למשרד עורכי דין מסוים, חשוב שישוו בין כמה משרדים שונים וגם יבחנו לעומק את תחום התמחותו של המשרד. עליהם לוודא שמדובר בתחום הרלוונטי להם, תחום שבו הם רוצים לעסוק בעתיד.

בהמשך, עליהם לזכור שישנם סטודנטים רבים, ממש כמותם, שוודאי גם כן רוצים להשתלב באותו המשרד. התחרות היא קשה ולא תמיד פשוט להתקבל למשרד עורכי הדין שבו מעוניינים לעבור את ההתמחות. ולכן, מומלץ, וכבר בשלב שליחת קורות החיים, לציין בהם פעילויות שונות ועיסוקים, הרלוונטיים בתחום, וכן כאלה המושכים תשומת לב (כמו, למשל, פעילויות התנדבותיות, עיסוקים ספורטיביים למיניהם ועוד). בנוסף, ביום הריאיון עצמו, חשוב להגיע ייצוגיים ומסודרים. חשוב להיות ברורים, רהוטים וגם משוחררים ככל האפשר.

לסיכום

ישנם מסלולי התמחות שונים, שמהם יכולים בוגרי לימודי משפטים לבחור. מכיוון שההתמחות היא בגדר חובה עבור כל אלה המעוניינים לעסוק בתחום עריכת הדין בעתיד, חשוב לבחון את המשרד שבו תבוצע ההתמחות לעומק ולוודא שהוא אכן המתאים ביותר.

Facebook
Twitter
LinkedIn
דילוג לתוכן