התבוננות כללית על ירושה ועזבון

ירושה

עריכת צוואות בישראל היא נושא בפני עצמו. בארץ אנו רואים שיש המבקשים לערוך את צוואתם בהתאם לדין היהודי, אשר מחיל מגבלות שונות על הורשה בכלל.

התבוננות כללית על ירושה ועזבון

בעולם הרחב ישנם חוקי ירושה שונים. כל מדינה קובעת כיצד יתייחסו אצלה, לנושאי ירושה ועזבון. בהתאם לכך, לכל מדינה נוהגים שונים לגבי עריכת הצוואות אצלה.

לשם הדוגמא, במדינות מסוימות לאדם המבקש לערוך צוואה, אין אפשרות להוריש את כל רכושו לאנשים שאינם ילדיו ובן זוגו. לקרובי משפחה אלה, שמורים על פי החוק באותה מדינה, חלקים מסוימים מכלל הרכוש שיותיר אותו אדם לאחר מותו.

דוגמא אחרת, המדגימה נוהג לגבי עריכת צוואות, היא במדינות שמוטל בהן מס על הירושה, או כפי שהוא מכונה, מס עזבון. ישנן אפשרויות שונות להטלתו של מס עזבון ובמקביל, גם אפשרויות שונות לחמוק מתשלום מס עזבון. אנו נוכחים לדעת, שבמדינות בהן מוטל מס על העזבון שהותיר אדם, אנשים שעזבונם כולל רכוש רב או ששוויו גבוה, מוצאים דרכים אחרות להעביר את רכושם לקרובים להם, כך שישלמו את המס המופחת ביותר, או לא ישלמו מס על העזבון בכלל. אנשים שמבצעים תכנון מס לגבי הירושה, פונים לדרכים של עריכת צוואה אשר למעשה, יוצרת נאמנות או TRUST.

עריכת צוואות בישראל היא נושא בפני עצמו. בארץ אנו רואים שיש המבקשים לערוך את צוואתם בהתאם לדין היהודי, אשר מחיל מגבלות שונות על הורשה בכלל. קיימות דרכים, תוך שימוש בצוואה שתאפשר הורשה על אף עמדתו של הדין היהודי, להוריש לקרובים את הרכוש. הדבר מתאפשר, כפי שאנחנו רואים, על בסיס יום יומי.

כאשר מדברים על טיפול בנושאים שונים באמצעות צוואות, אנו רואים תופעות נלוות, לכך שאנשים מבקשים לטפל בעזבונם דרכם. למשל, קיימת תופעה של התפרנסות במהלך החיים באמצעות אישיות משפטית אחרת, כמו חברה בע"מ, שעל שמה רשומים הנכסים. במותו של האדם, אשר שלט בחברה ועשה שימוש בנכסים הללו, למעשה, אין לו מה להוריש מלבד חלקו במניות החברה או משהו בדומה לכך. פעמים נראה כי את המניות כבר העביר לקרובים שחפץ ביקרם וכל שנותר הוא מעט מטלטלין או כסף מזומן.

לסיכום, טיפול בירושה משקף במידה רבה את האופי האנושי, יש שיבצעו זאת מראש ויתכוננו ליום ויש שישאירו זאת לידי החוק. כך או אחרת, ההמלצה היא בהחלט לוודא כי ברשות כל אדם, במיוחד בעל נכסים, צוואה.

Facebook
Twitter
LinkedIn
דילוג לתוכן