ירושה בין בני זוג

ירושה בין בני זוג

ירושה בין בני זוג

כאשר אדם הולך לעולמו, בן זוגו הוא בדרך כלל היורש העיקרי של עזבונו. חוק הירושה בישראל קובע את אופן חלוקת עזבונו של מנוח על פי שני עקרונות: אם אדם שנפטר ערך צוואה לפני מותו – העיזבון יחולק על פי הוראותיה, היה ולא ערך צוואה- יחולק העיזבון על הקבוע בחוק- בין בן/בת הזוג והצאצאים. החוק מייחס חשיבות רבה לבן הזוג ולכן מעניק לו את היתרון הקבלת הירושה.חשוב לדעת שחוק הירושה מתייחס לבן הזוג בהתאם למצב המשפחתי הכולל של המנוח, זסאת אומרת- כל מקרה משפחתי לגופו.

אופן החלוקה על פי חוק הירושה הוא כזה:

 

*)בן הזוג יורש בכל מקרה את כל הרכוש כולל המכונית. במידה ולזוג אין ילדים, בן הזוג יורש גם את כל שאר העיזבון והוא המוטב הבלעדי של העיזבון.

*)אם לזוג יש ילדים- בן הזוג יורש מחצית מעיזבון המנוח והיתר מתחלק בין הצאצאים.

*)אם לזוג אין ילדים- אך למנוח יש אחים או הורים בחיים- בן הזוג יורש שני שליש מהעיזבון והיתר מתחלק בין שאר הקרובים.

מיהו בן זוג על פי חוק הירושה

 

החוק אינו מפרט מיהו בן זוג לצורך ירושה, אך ברור כי הכוונה היא לזוג נשוי. כאשר מדובר על זוגות שנמצאים בסטטוס אחר, החוק ניתן לפרשנות ולכן מומלץ לכל מי שנמצא בזוגיות אחרת להסדיר את חלוקת הירושה באמצעות צוואה. זוגות שנמצאים בהליכי גירושין, זוגות שאינם נשואים אך חיים כידועים בציבור, זוגות חד מיניים ועוד- כל סטטוס משפחתי ששונה מנישואים מוכרים בישראל, מצריך עריכת צוואה מסודרת לצורך הסדרת הירושה במקרה של פטירת אחד מבני הזוג, זאת על מנת למנוע מבן הזוג הנותר בחיים מאבקים משפטיים והתמודדות עם יורשים אחרים בוויכוחים על הירושה.

חוק הירושה אמנם מסדיר ירושה של ידועים בציבור, אך תמיד קיימת האפשרות לטענה נגדית של בעלי עניין שדורשת הוכחה של בן הזוג שאכן היה ידוע בציבור של המנוח. במקרים כאלו, נדרש בירור של בית משפט וחובת ההוכחה היא על בן הזוג. מי שלא דואג להסדיר את יחסי הידועים בציבור עוד כשבן הזוג בחיים, יכול להיתקל בקשיים להוכיח את הקשר הזוגי שניהלו. מומלץ להתייעץ עם עורך דין נדל"ן

על מנת להסדיר את נושא הצוואה, מומלץ לפנות לעו"ד לירושה שמתמחה בתחום וידע להכווין את המצווה לעריכת צוואה חזה ועמידה בפני תביעות התנגדות עתידיות.

Facebook
Twitter
LinkedIn
דילוג לתוכן